Acné huidprobleem

Onze huidprofessionals kunnen de aangedane huid met een acné behandeling verzorgen en de conditie van de huid verbeteren. Wist je dat bij ons de behandelingen door de zorgverzekering wordt vergoed, als je hier aanvullend voor bent verzekerd?

Bekijk vergoedingen 2022

Acné informatie

Negentig procent van de bevolking heeft ooit te maken gehad/ krijgt ooit te maken met acné. Acné vulgaris, ook wel acné of jeugdpuistjes genoemd, is een huidprobleem dat zich voordoet in het gezicht, de hals, de schouders en de rug. De oorzaak van deze vervelende aandoening is een teveel aan talg in de huid. We hebben deze natuurlijke olie nodig om de huid te beschermen en soepel te houden, maar een teveel ervan verstopt de talgklieren en veroorzaakt mee-eters en puistjes. Wanneer je langdurig last hebt van puistjes die niet vanzelf verdwijnen spreek je van acné.

De meeste mensen krijgen acné in de tienerjaren (pubertijd) onder invloed van hormonale veranderingen, waarbij extra olie wordt aangemaakt in de huid en de kans op ophoping in de talgklieren groter is. Bij sommige mensen blijft dit beperkt tot enkele puistjes die vanzelf weer verdwijnen. Anderen kunnen te maken krijgen met een serieus acné huidprobleem, waarbij zelfs acné littekens ontstaan. Andere oorzaken van acné zijn genetische factoren, afsluitende make-up en wrijving aan de huid.

Kenmerkend voor acné zijn de mee-eters (comedonen) in de huid. Er vormt zich dan een wit bultje op de talgklier, dat later zwart kan worden. Is de talgklier ontstoken, dan ontstaat er een rood puistje (papel) met uiteindelijk vaak een geel kopje (pustel). Dit kan openbarsten en bij de genezing kan littekenvorming optreden.

gratis huidscan

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, vinden wij dat een uitvoerige huidscan de eerste stap is naar een mooie gezonde en glanzende huid. Met de huidscan bekijken we jouw huid grondig en brengen we een volledige analyse op tafel.

Zet de stap naar een mooie en gezonde huid en maak een afspraak voor een huidscan en advies op maat. 

maak een afspraak