Couperose en Rosacea

Couperose en rosacea zijn twee huidaandoeningen waarbij roodheid in het gezicht voorkomt. Ben je op zoek naar een passende therapie voor het behandelen van rosacea? Maak nu een vrijblijvende afspraak voor intake en uitgebreiden huidscan bij City Laser Company. 

boek een intake

Couperose en rosacea informatie

Couperose

Bij couperose zijn er kleine, rode en soms blauwe bloedvaatjes zichtbaar in de huid. De oorzaak is verzwakte vaatwandjes. Dit gebeurt tijdens het verouderingsproces en komt dan ook meer voor bij oudere mensen. De huid, en daarin voorkomende bloedvaten, verliest over de tijd haar stevigheid en elasticiteit. Daarnaast speelt erfelijkheid een belangrijke rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Ook UV-straling, temperatuurswisselingen, roken en een trauma aan de huid kunnen couperose verergeren. Zijn de vaatjes eenmaal verwijd, dan hebben deze geen functie meer. Mensen met een lichte, dunne huid hebben er vaker last van. Soms gaat couperose over in de huidaandoening rosacea. Naast couperose zijn er dan rode vlekken en eventueel puistjes te zien.

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening, die zich vaak uit op volwassen leeftijd met name bij mensen met een lichte huid. De aandoening kenmerkt zich door blozen, roodheid, bultjes, puistjes en gesprongen bloedvaatjes (couperose) in het gelaat. Rosacea is vooral aanwezig in het centrum van het gezicht, wangen, neus, kin en voorhoofd.

De oorzaak van rosacea is nog onbekend. Er zijn wel een aantal factoren bekend die bestaande rosacea kunnen verergeren door invloed uit te oefenen op het wijder worden van de bloedvaatjes in de huid. Voorbeelden hiervan zijn:

  • alcohol en bepaalde voedingsmiddelen
  • vaatverwijdende geneesmiddelen
  • overgevoeligheid voor huidverzorgingsproducten of cosmetica
  • stress
  • hormonen

Gratis huidscan

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, vinden wij dat een uitvoerige huidscan de eerste stap is naar een mooie gezonde en glanzende huid. Met de huidscan bekijken we jouw huid grondig en brengen we een volledige analyse op tafel.

Zet de stap naar een mooie en gezonde huid en maak een afspraak voor een huidscan en advies op maat. 

maak een afspraak