Huidverslapping

De huid blijft helaas niet een leven lang glad en strak. Ooit krijgen we te maken met huidverslapping. Fijne lijnen worden meer zichtbaar en de huid kan hierbij gaan hangen. Een vervelend aanzicht voor velen. Wil je iets doen aan huidverslapping? 

Zet de stap en kom langs voor een intake en huidscan bij een van onze huidtherapeuten of huidspecialisten.

boek intake & huidscan

Wat is huidverslapping?

Huidverslapping is een slappe en hangende huid, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Naarmate je huid ouder wordt ontstaan fijne lijnen en gaat de aanmaak van collageen in de huid achteruit. De huid wordt langzaam dunner en verliest haar volume en stevigheid. Dit resulteert in een slappe huid, zichtbare wallen en het verdwijnen van de structuur in het gezicht. Vooral de huid bij de hals zal aanzienlijk dunner worden. 

Wat is de oorzaak van huidverslapping?

In het proces van ouder worden, wordt de afvoer van dode of beschadigde huidcellen steeds lastiger. In je jongere jaren kan de zich huid beter nieuwe huidcellen aanmaken. Gedurende de jaren verslechterd dit proces. Het resultaat is dat de huid minder stevig aanvoelt. Daarnaast verliest het haar opvulling. De huid bestaat namelijk uit verschillende lagen met elk weer een andere functie. De bovenste lagen bieden bescherming en de onderste lagen zorgen voor opvulling. Bij het verouderen van de huid wordt de onderste laag dunner waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de onderste en bovenste huidlagen. Collageen en elastine spelen ook een grote rol in huidverslapping. Dit zijn eiwitten die ook verantwoordelijk zijn voor de opvulling van je huid. De aanmaak wordt door de jaren heen minder, waardoor de huid slapper aanvoelt.

gratis huidscan

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, vinden wij dat een uitvoerige huidscan de eerste stap is naar een mooie gezonde en glanzende huid. Met de huidscan bekijken we jouw huid grondig en brengen we een volledige analyse op tafel.

Zet de stap naar een mooie en gezonde huid en maak een afspraak voor een huidscan en advies op maat. 

maak een afspraak