Littekens

Littekens in het gezicht zijn een onaangenaam huidprobleem. Deze zijn vaak goed te behandeling met een behandeling bij City Laser Company. Kom langs voor een huidscan bij een van onze huidtherapeuten en huidspecialsten en zet de stap naar een egalere huid. 

boek gratis intake en huidscan

Litteken informatie

Wist je dat bij ons de behandelingen voor het behandelen van acne littekens door de zorgverzekering wordt vergoed, als je hier aanvullend voor bent verzekerd? Deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico. Een vergoeding wordt altijd achteraf terugbetaald door de zorgverzekeraar.

Bij City Laser Company heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Wij zijn direct toegankelijk, ook zonder verwijsbrief kun je bij ons terecht. Bekijk hoeveel je zorgverzekeraar of andere zorgverzekeraars in 2022 vergoeden voor acne litteken behandelingen.

vergoedingen 2022

Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

Een littekenbehandeling is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens kunnen effectief worden behandeld.

Acne littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm. Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf. Bij City Laser Company is een littekenbehandeling erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie. 

gratis huidscan

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, vinden wij dat een uitvoerige huidscan de eerste stap is naar een mooie gezonde en glanzende huid. Met de huidscan bekijken we jouw huid grondig en brengen we een volledige analyse op tafel.

Zet de stap naar een mooie en gezonde huid en maak een afspraak voor een huidscan en advies op maat. 

maak een afspraak