Veelgestelde vragen

Hoeveel laserbehandelingen zijn nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Maar dit aantal is slechts een indicatie en geen standaard waaraan je rechten kunt ontlenen. Er is geen standaard aantal behandelingen, want ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.

De tijdsduur tussen de behandelingen bedraagt:
voor het gezicht 4 tot 6 weken
voor het lichaam 6 tot 8 weken

Met andere woorden: na ongeveer 9 maanden kun je van je ongewenste haargroei af zijn. Dit is geen absoluut gegeven, maar een indicatie op basis van eerdere ervaringen.

Hoe verloopt een behandeling met de Soprano ICE Platinum?

 1. Om te beginnen controleert een van onze specialisten het gebied dat je wilt laten behandelen. Zij kijkt of er huidbeschadigingen, pigmentaties en/of te lange haren aanwezig zijn.
 2. Vervolgens worden er vakken van ongeveer 10 cm bij 10 cm afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden. Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht die verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.
 3. Ieder vak wordt een korte periode met de in motion-methode (bewegende methode) gelaserd tot de huidtemperatuur in het vak geleidelijk is opgebouwd tot ca. 45 graden.
 4. Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende en verkoelende Aloë vera -gel.
 5. Ter afsluiting schenken we graag een kopje koffie/thee of een sapje voor je in.

Doet de laserbehandeling pijn?

Dankzij degeavanceerde ‘in-motion’ lasertechniek is het mogelijk om vrijwel pijnloos van ongewenste haargroei af te komen. Uiteraard is elke mens uniek en ook de beleving van pijn, dit zal dan ook per persoon en behandelgebied variëren.

Is de laserbehandeling geschikt voor elk huidtype?

Wij werken met de meest geavanceerde lasertechniek, geschikt voor ieder huidtype. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt. Dit komt doordat de Soprano lasertechniek zich op uiterst effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment.

De Soprano Laser is geschikt voor alle denkbare huidtypen. Het is wel zo dat de behandeling bij donkere huidtypes iets meer risico met zich meebrengt vanwege het vele pigment in de huid. Een eventuele huidreactie, in welke vorm dan ook, is dan ook niet uitgesloten.

Is de laserbehandeling geschikt voor elk haartype?

Met de Soprano Laser kunnen wij ieder haartype en iedere haarkleur behandelen. Het maakt niet uit of je heel lichte /grijze haren hebt of donkere/zwarte haren. De ervaring leert wel dat de lichte/grijze haren moeilijker de warmte geleiden naar het haarzakje. Dit kan als gevolg hebben dat de haarreductie minder snel tot stand komt en dat er eventueel minder resultaat geboekt wordt. Wij beoordelen bij het intakegesprek of er bij jou een goed resultaat behaald kan worden.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden.
Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en behandeling met laser wellicht weinig zin heeft. Immers een jong persoon is in de groei, en dat geldt dus ook voor haargroei. Op het moment dat je lichaam geen extra haargroei meer ontwikkelt ben je in principe klaar voor een effectieve kuur.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Soprano ICE Platinum laser. Dit komt omdat de laser zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in de haarzak en niet alleen op het pigment. Je kunt dus in ieder jaargetijde de laserbehandeling ondergaan.

Let op: het advies is om 1 week voor en 1 week na de behandeling niet te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank of zelfbruiner. Dit om de huid tot rust te laten komen.

Kan ik worden behandeld wanneer ik zwanger ben?

Nee, we raden behandelingen tijdens een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja! Dat zeggen wij volmondig. Een behandeling met de Soprano ICE Platinum laser is volledig veilig.In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano laser met een bewegende ‘in-motion’ methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij het eiwit rondom het haarzakje vernietigd wordt waardoor het haartje afsterft. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd. Door deze kenmerkende en unieke behandeltechniek zijn onze behandelingen uiterst veilig waardoor de kans op brandplekken, pigmentatie, infecties erg klein is.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

 • zwanger bent
 • borstvoeding geeft
 • aan epilepsie lijdt
 • koorts of een infectie hebt
 • medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken
 • ontstekingsremmers slikt
 • een pacemaker hebt
 • piercings, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over je specifieke situatie gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen 050-318 21 33 of mailen info@citylasercompany.nl. Of loop gewoon even binnen.

Krijg ik garanties op het resultaat?

Nee, dit om de simpele reden dat elk persoon uniek is. De laser werkt op iedereen anders. We kunnen dus onmogelijk garanties geven op het aantal behandelingen dat je nodig hebt of op uiteindelijke resultaat.

In de meeste gevallen zal de haargroei uiteindelijk tussen de 75% – 95% verminderen. Dit is slechts een indicatie voortvloeiend uit eerdere ervaringen. Je kunt geen rechten ontlenen aan deze indicatie.

Het kan zelfs zo zijn dat de laserbehandeling weinig of geen effect heeft op je haargroei. In dat geval is de kans aanwezig dat je non-responder bent. Ook dit soort gevallen kunnen wij helaas vooraf niet inschatten.

Krijg ik laserbehandelingen vergoed door mijn zorgverzekering?

Wij zijn aangesloten bij de ANBOS, Nationale vereniging Huidtherapeuten (NvH) en het kwaliteitsregister Paramedici. Daarom kunnen in bepaalde gevallen behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.