Pigmentvlekken & Melasma

Pigmentvlekken en Melasma komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen. Ben je op zoek naar een passende therapie voor het behandelen van pigmentvlekken? Maak nu een vrijblijvende afspraak voor een intake en uitgebreiden huidscan bij City Laser Company. 

boek gratis intake & huidscan

Pigmentvlekken en Melasma informatie

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. 

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door overproductie van pigment in de huid. Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die op elke plek van het lichaam kunnen ontstaan. Ze ontstaan doordat pigmentcellen in de huid extra melanine (pigment) aanmaken. Zonlicht is een factor die dit proces bevordert. De vorm, grootte en donkerheid kunnen verschillen en kan op elke leeftijd en bij elk huidtype ontstaan. Sommige pigmentvlekken zijn al vanaf de geboorte aanwezig, maar de meeste ontstaan pas in de kindertijd of puberteit. De vorming van pigment is een proces dat verschillend is per huidtype en komt vaak voor op oudere leeftijd als gevolg van het verouderingsproces of door overmatige blootstelling aan de zon. In sommige families komen pigmentvlekken meer voor dan in andere families.

Melasma is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken in het gezicht ontstaan. Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma, vandaar dat melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd wordt. Dit heeft deze naam gekregen omdat deze pigmentstoornis vaak tijdens de zwangerschap wordt gezien. Verder speelt ook (overmatige) blootstelling aan UV stralen een belangrijke rol. Deze factoren leiden tot een verhoogde activiteit van de pigmentcellen met als gevolg een toegenomen pigment aanmaak. Doordat niet alle pigmentcellen in de huid even sterk reageren, ontstaat niet een egale maar een meer vlekkerige bruine verkleuring van de huid. 

gratis huidscan

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, vinden wij dat een uitvoerige huidscan de eerste stap is naar een mooie gezonde en glanzende huid. Met de huidscan bekijken we jouw huid grondig en brengen we een volledige analyse op tafel.

Zet de stap naar een mooie en gezonde huid en maak een afspraak voor een huidscan en advies op maat. 

maak een afspraak